1. Snídani si připravte během první hodiny po probuzení
Měla by obsahovat složité uhlovodany. Hodí se pšeničná, pohanková nebo ovesná kaše. Dobrou volbou je také bílkovinná snídaně: omeleta, míchaná nebo vařená vejce.
2. Neobědvejte později než ve 14 hodin
Určitě do jídelníčku zařaďte polévky. Jsou nízkokalorické a dobře vás zasytí. Jako hlavní jídlo si vyberte třeba těstoviny bez sýra nebo smetanové omáčky, ryby nebo drůbež, zeleninu. Moučník a kávu raději vynechte.
3. Ve správnou chvíli si dejte zelený čaj
Abyste posílili svou odpolední pracovní výkonnost, dejte si zelený čaj. Tonizuje mnohem výrazněji nežli káva, protože je v něm více kofeinu, který přitom ale působí jemněji.
4. Snažte se před večeří vypít alespoň 300-400 ml vody.
5. Pokud usínáte v 9 večer, neměli byste večeřet později než v 18:30.
Pokud chodíte spát ve 23 hodin, posuňte i večeři o 1-2 hodiny. Dejte si maso nebo rybu připravené na páře nebo vařené se zeleninou.
6. V průběhu dne zakousněte nějaké sladké ovoce (broskev, hrušku, hrozny, meloun).
6 zvláštností stravování „sov“